SmokeFest Koroška 2022

Dne 11.06.2022 se je v grajskem parku na Ravnah na Koroškem odvijal festival SmokeFest Koroška, ki ljubitelje mesa pripravljenega po principu “low & slow” ni pustil ravnodušne. Festival je obiskalo več kot 1000 ljudi, ki so uživali v mesnih dobrotah, druženju in pestrem spremljevalnem programu.

Glavni organizator festivala je zavod Ma-kole (Beno Toplak). Pri organizaciji smo sodelovali še Koroški čili klub, ZKŠTM Ravne in občina Ravne na Koroškem. V okviru festivala se je odvila tekma v dimljenju svinjskih in govejih reber na kateri so sodelovale štiri ekipe – Dragan Božinovski BBQ, Jablanski smokerji, BBQ Dragons in DJ Team (Domen Jenko in Jure Lesica).

Domačin Dragan Božinovski se je na stopničke povzpel v kar treh kategorijah. Skupna zmagovalca celotnega tekmovanja sta Domen Jenko in Jure Lesica, ki sta domov odnesla bogato glavno nagrado. Vsem zmagovalcem iskreno čestitamo ob uspehu. Za donirane nagrade se zahvaljujemo Špena BBQ in Žarovnije (Peter Hajdu). Hvala obiskovalcem in tekmovalcem za obisk. Se vidimo na naslednjem smoke fest festivalu!